Bemutatkozás

            Egy nő életének egyik legcsodálatosabb  periódusa az anyaság. Megszületik(nek) a várva várt baba(ák), és nőből anya lesz. Élete szinte gyökeresen megváltozik, teljes főszerepet kapva benne egy fejlődő, aranyos, állandó támaszt és szeretet igénylő lényecske.  Az anyaság sokszoros szépségei mellett az első három évben, a mindennapi teendők egy babával mégiscsak magukkal hoznak egyfajta rutint, amely főleg a gyermek körüli teendőket (etetés, altatás, gondozás, fejlesztés) jelenti. Természetesen minden anya törekszik a legjobbra, hogy a legjobbat és legszebbet adhassa  gyermekének. 
          Jómagam is hasonlóképpen jártam el, amikor kezembe került  J. Kovács Judit drámapedagógus, Kerekítő című könyvecskéje, mely magyar népi eredetű ölbeli játékokat, mondókákat tartalmaz. Kislányommal , Eszterrel elkezdtük  gyakorolni ezeket a nagyon kedves, mókás és intim közelséget igénylő ölbeli játékokat, és azt vettem észre, hogy nagyon pozitív hatással vannak kisbabám fejlődésére és anya-gyermek kapcsolatunkra nézve egyaránt. A kerekítőzés a maga  egyszerűségével és tisztaságával nagyszerű.  
          Anyai énem  mellett , megszólalt a pszichológusi-pedagógusi  énem is és egyre  jobban érdekelt a módszer elméleti és gyakorlati háttere, majd arra a döntésre jutottam, hogy megismerkedem jobban a Kerekítő mozgalommal, ennek rejtettebb tartalmával.  Mindez 2012 tavaszán kezdődött, és a képzés után már négy kismamával kerekítőztünk heti rendszerességgel. Egymás és saját örömömre a csoport egyre csak bővült. Kerekítőzés közben mi kismamák gyakran megosztottuk egymással gyermekeinkkel kapcsolatos kérdéseinket, nagyon korán jó kis közösséggé kovácsolódtunk.
          Ekkor fogalmazódott meg bennem, hogy  milyen jó lenne egy hely, amit magunkénak tudhatunk , ahol rendszeresen találkozhatunk, ha létrehozhatnánk egy olyan központot , ahová szervezett keretek között a szülők szakmai segítséget is kaphatnának a felmerülő kérdéseikre.
          Ez az álom valóra vált:)
          2013 májusától otthonos, gyermekbarát  környezetben, saját székhellyel működik a  RotaMundi Egyesületünk, mely magán hordozza küldetésénél fogva és szakmaiságából adódóan a Nevelési Tanácsadó Központ címet.
A kerekítőzés, a népi hagyományaink őrzése  jelentette az alapot, így a névválasztásban is ide kanyarodtunk vissza. Rota (KEREK) Mundi (VILÁG). 
          Meggyőződésem, hogy a körülöttünk lévő világon úgy kerekíthetünk, ha mindannyian hozzájárulunk a saját magunk tálentumával. 

          A szülők és gyermekeik számára  változatos programot kínálunk, ahol szakképzett munkatársaink vezetik a foglalkozásokat, személyre szabottan segítik a hozzánk érkező kicsiket és nagyokat egyaránt. 

          Honlapunkon minden  részletes információ megtalálható. Emellett bizalommal írhattok, kérdezhettek , hívhattok bennünket. 

         Szeretettel várunk minden szülőt, gyermeket és érdeklődőt egyaránt!

          Hadd kerekítsük a világot együtt!

                                                                                                                                          Szeretettel,
                                                                                                                                                     Grasin Imola