2015 Június 13 , 3 ÉVES A KEREKITŐ MOZGALOM KOLOZSVÁRON ÉS 2 ÉVES A ROTAMUNDI EGYESÜLET

Kedves Szülők, kedves Kerekítős Babócák

Talán egy megvalósulni látszó álom újabb évfordulójához értünk, amelyben örömteli szívvel üdvözöllek benneteket, akik az elmúlt évben is tevékenységeinken való részvételetekkel támogattátok ezen álom megvalósulását. ĺly módon eme álom főszereplőivé válhattatok, mivel ez az álom rólunk és főként nekünk szól.
Nem mondok ujdonságot, de megerősíteném azt a gondolatot, hogy a Rotamundi tevékenységei a kolozsvári magyar közösségnek egy olyan alternatívát nyújt, amelyben mindenki megtalálhatja a kedvére való kikapcsolódási és nem utolsó sorban közösségi élményt. Az elmúlt évben is igyekeztünk színes, átfogó és szinvonalas hagyományainkra épülő programokat szervezni, amelyekben gyermekeinket a mi gyermekkori élményeinknek megfelelő, tiszta forrásból származó dalokkal játékokkal örvendeztetthettünk így megerősítve a szülő- gyermek egyedi kapcsolatát.
Fontos látni azt, hogy ti szülők is igénylitek, és folyamatos jelenlétetekkel igazoljátok a közös játék fontosságát. A mai világ kihívásaival és ritmusával, nem egyszerű hűnek maradni saját értékeinkhez, hagyományainkhoz különosen nagy feladat ez egy olyan olvasztótégelyben mint Kolozsvár.
Erről jut eszembe, hogy a tevékenységeink Erdély különböző tájairól származó, de jelenleg itt élő magyar családoknak kínál otthonos baráti társaságot, ezzel is enyhítve picit honvágyukat.
Nagy öröm számomra megtapasztalni azt, hogy egy nagy közösséget sikerült alkotni, amelyben eddig a 3 év alatt több mint 500 család vett részt a tevékenységeinken, külön kiemelném a lelkes apukák részvételét!
A Kerekítő közösségformáló erejét mi sem bizonyítja jobban mint a különböző rendezvényeken, a Kolozsvári Magyar Napokon vagy a Karácsonyi Sokadalmon való aktív részvétel. Ezúton is szeretném megköszönni mindazoknak akik segítettetek és részt vettetek ezeken az eseményeken.
Ugyanitt szeretném megköszönni lelkes munkatárasaimnak kitartó és színvonlas munkájukat mellyel színesítették és kibővítették egyesületünk palettáját. Külön öröm számomra, hogy tevékenységeink inspiráló hatással vannak kismamáinkra, akiknek sikerül megtalálni az utat, kibontakoztatni és kamatoztatni tálentumukat. Sok sikert kívánok nektek kitartó munkátokban.
Kedves Szülők, végül Kovács Judit, a kerekítő mozgalom megálmodójának szavaival zárnám köszöntőmet.
“A Kerekítő foglalkozások egyike azon lehetőségeknek, ahol leporolhatjuk és bővíthetjük mondóka és ölbeli játéktárunkat és dalkincsünket és nem utolsó sorban hagyományt őrzünk, közösséget teremtünk.”
Köszönöm, hogy együtt járhatunk ezen az úton és általatok kettős ünnep a mai.
3 éves a kolozsvári kerekítő mozgalom, valamint 2 évét tölti a RotaMundi Egyesület Kolozsváron.

Sok szeretettel


Grasin Imola
RotaMundi Egyesület elnöke,
Kerekítő foglalkozások vezetőjeVissza