Kerekítő Bábos Torna, Baba-mama foglalkozás (1-3 éves kor)


Korosztály: 1-3 éves gyermekek

        Foglalkozás felépítése:
1. Kerekítő manó bábos bevezetője
2. ölbeli játékok
3. állandó jellegű „átmozgató” mozgássor, nagymozgások, sétáltató
4. ejtőernyős-labdás móka
5. tornaszeres játéktér (Ayres terápiás eszközök)

A foglalkozások célja:

A Kerekítő bábos torna célja, hogy a szülők kedvet kapjanak az otthoni mondókázáshoz, bábozáshoz, énekléshez, és teret biztosítson a szabad mozgáshoz esős napokon is, amikor nem lehet játszóterezni.

A közösségi élethez való szoktatás első lépéseként, a gyerekek kapcsolatteremtő készségét, empátiáját, önkifejező képességét segítheti a csoport, melyhez rendszeresen vagy alkalmanként is lehet csatlakozni.

A foglalkozások keretét adó, korhoz illő Kerekítő manós bábjelenetek és drámajáték-elemek nemcsak a gyerekek képzeletének megmozgatására alkalmasak, hanem a világ megismerését is szolgálják. Fontos a játékosság, mely nemcsak a szülő-gyermek kapcsolatot mélyíti, hanem a gyermekeinkkel együtt töltött mindennapok nehezebb helyzeteiben is segítségünkre lehet a későbbiek során is.

A hintáztató-takaró, a mászóalagút, a trambulin, a forgótölcsér, a labdás játékok akarva, akaratlanul fejlesztik a mozgáskoordinációt, egyensúlyérzéket, testtudat kialakulását, segítik a térben való tájékozódást.

A nagymozgások összehangoltsága ösztönzőleg hat a kismozgások, a kézügyesség alakulására, kihathat a beszédfejlődésre és segíti az idegrendszer érési folyamatát.Vissza