Kerekítő Mondókás Móka, Baba-mama foglalkozás (0-3 éves kor )


Foglalkozásvezető: Grasin Imola
Jelentkezni a gimcsi@yahoo.com címen vagy a 0740-401023 -as számon lehet.

Korosztály: 0-3 éves gyermekek

Első félóra höcögés, göcögés, kacagás! Lovagoltatás, lógázás, hintáztatás, cirókázás, élő ritmushangszerjátékkal, népdalokkal, sétáltatókkal színesítve. Félóra jókedv népi mondókáknak, ölbeli játékoknak és népdaloknak köszönhetően.

Második  félóra  a szülők kötetlen, illetve irányított beszélgetésen vesznek részt kisgyermekkel kapcsolatos témákban, amíg a kicsik a játszószőnyegen játszanak. Alkalmanként vendég előadók is ellátogatnak.

• Csak magyar népi ölbeli játékok, mondókák, népdalok, népi gyermekdalok hangzanak el, élő hangszerjátékkal színesítve. Nem használunk sem szerzős műveket, sem más népek dalait, a szülők a saját hagyományainkból merített kincseinket leporolják, és maradandóan elsajátítják.

• Az ölbeli játékokat itt úgy játsszuk, ahogy azt régen nagymamáink, kellő időt, ismétlést szánunk a játékoknak, igazodva az életkori sajátosságokhoz és ezzel egyben igazi játékélmény is jobban megszületik. Mai világunkhoz nyelvezetében még közeli, közkedvelt és mai is népszerű dalokat és ölbeli játékokat válogattunk erre a célra terjesztésre, és felelevenítésre.

• Több a mozgásos játék, mint a zenei foglalkozásokon, lendületes hintáztatóinknak, pörgetőinknek, reptetőinknek köszönhetően.

• A családok megismerhetik a nádi dudát, csettegőt, receficét, odúsípot. 
Imola
Vissza